Снимка БулфотоМая Манолова направи любопитно предложение за пенсиите под 300 лева. Председателят

...
Снимка БулфотоМая Манолова направи любопитно предложение за пенсиите под 300 лева. Председателят
Коментари Харесай

Мая Манолова предлага добавката от 120 лева да обхване и пенсиите под 300 лева

Снимка Булфото

Мая Манолова направи любопитно предложение за пенсиите под 300 лв.. Председателят на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая  Манолова  внесе промени в Кодекса за общественото обезпечаване за преизчисление на  пенсии те. 

Предложението е всички  пенсии  преди 2018 година да бъдат преизчислени на база средноосигурителния приход за 2018 година – 889,90 лева По този метод ще са подкрепени 1 570 000 пенсионери или 75 % от  пенсии те ще са преизчислени, подчертава  Манолова  в претекстовете към законопроекта. 

Преизчисляването на  пенсии те ще коства на държавния бюджет в допълнение 110 млн. лева на месец до 1 юли 2021 година, 185 млн. лева на месец по-късно, а за 2022 година - 2,28 милиарда лева

Целта е да се сътвори баланс между  пенсии те на хората, пенсионирали се преди 2018 година и тези по-късно. В същото време ще се понижат диспропорциите в размера на  пенсии те поради огромните разлики в междинния застрахователен приход през годините, написа още в претекстовете. 

С измененията в КСО  Манолова  предлага и финансовата поддръжка в размер на 120 лева за хранителни артикули, въведена със Закона за държавния бюджет за 2021 година, да се отнася и за пенсионерите с пенсия до 300 лева В момента помощта е планувана за пенсионерите, които дружно с добавките и обезщетенията взимат пенсия сред 300,01 лева и 369 лева в това число. 

Допълнителната поддръжка ще получат 289 хиляди пенсионери. За мярката са нужни близо 35 млн. лева в допълнение от държавния бюджет, написа novinite.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР